Polls!!!

Bon dia, 
Hem detectat polls al Casal. Siusplau, us demanem que feu una revisió al cabell dels vostres fills i filles, i que en cas que en detecteu, prengueu les mesures convenients. 

Us passem algunes informacions per si us poden ser útils:
També us copiem a continuació un article sobre els polls:
10 mentides i 10 veritats sobre els polls
Tenir polls és un bon maldecap, mai millor dit. Puntualment, arriben a les escoles i se situen amb comoditat als caparrons dels petits estudiants, convertint-se, a partir d’aquell precís moment, en un problema a resoldre. Pares, mestres, escoles, empreses especialitzades, centren esforços en combatre uns petits insectes que es reprodueixen a la velocitat de llum. El suplement ARA Criatures va publicar el passat 11 de desembre un reportatge signat per Trinitat Gilbert sobre aquestes petites -i emprenyadores- bèstioles, on s’hi feia un recull sobre tot el que cal saber-ne. Si no el vau llegir aleshores, us apropem les 10 veritats i 10 mentides que creiem que és útil que sapigueu.
Les 10 mentides:
  1. Els nens agafen els polls a les piscines.
  2. S’encomanen per contacte de tovalloles.
  3. Els cabells morenos atreuen més els polls.
  4. Als cabells fins i prims els polls no s’hi enganxen.
  5. Als cabells tenyits no hi ha polls.
  6. Els cabells bruts agafen més polls que els nets.
  7. Els cabells curts no agafen polls.
  8. Els laboratoris farmacèutics llancen els polls a les sortides de les escoles.
  9. Els polls són un insecte d’ara, abans no n’hi havia.
  10. Mares i nenes són les úniques que agafen polls.

Les 10 veritats:
  1. Els polls no transmeten cap malaltia.
  2. Els ous dels polls no provoquen picor; sí que ho fan els polls adults.
  3. No només s’encomanen acostant un cap a un altre. També intercanviant objectes de cabell com diademes, pintes, clips. Per això, les cases de fotografia ja no acostumen a tenir pintes per fer les típiques fotografies de carnet.
  4. El vinagre és efectiu per eliminar-los. Cal ruixar tot el cap amb vinagre, després posar-hi un gorro de dutxe i deixar-lo reposar una estona perquè s’hi ofeguin. Després és necessari passar la pinta llemenera.
  5. El suavitzant també és un bon producte per eliminar-los. Cal seguir els mateixos passos que amb el vinagre.
  6. Els llençols, els ninos de drap, les coixineres i la roba que hagi estat en contacte amb el cap del nen s’ha de rentar amb aigua freda o calenta.
  7. No cal posar cap insecticida al cap de manera preventiva. Si s’opta per aquesta opció, cal aplicar-lo quan els cabells n’estan infestats. Mai abans.
  8. El poll mascle mor un cop ha fecundat la femella.
  9. El poll femella mor al cap d’una setmana d’haver post els ous.
  10. Un ou triga uns 10 dies en ser un poll adult.
Com a curiositats, el reportatge, que us recomanem que recupereu si esteu interessats en saber més coses sobre el tema, explciava que si el nen que té polls agafa una febrada, fugen i es traslladen a les puntes dels cabells i moren. Tot i això, als cabells hi poden haver quedat les llémenes que, malgrat la febrada, viuen i evolucionen i, al cap d’una setmana, es converteixen en una forma mòbil i s’instal·len als cabells.
Al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, a la secció d’atròpodes, hi ha més d’una preparació microscòpica de polls. Al CEIP Vila Olímpica de Barceloan hi havia arribat a haver-hi tants polls que fa tres anys van decidir instaurar el Dia del Poll que està a punt d’esdevenir el Dia sense Poll.
La foto que il·lustra la notícia a la portada del Punt de Trobada pertany al Museu de l’Arxiu Nacional de Salut i Medecina Otis i va ser presa durant la Primera Guerra Mundial a  la casa per als nens refugiats a San Lunaire, a França.
Article extret de: http://criatures.ara.cat/ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.